Ajankohtaista

Yhteistyössä

   

Löydät meidät myös SoMe:sta

    

RC-kerhon Instagram-tili

Hallitus tiedottaa:

Seuraava hallituksen kokous 28.2.19 klo. 18.30

Hallituksen pöytäkirjat

KokUA Hallituksen kokous 2019 1.

Tulevat tapahtumat

3.2.2019

Jäsentenväliset jääratakilpailut 3.2.2019. Klo 12 alkaen

Vakioautoissa tieliikennelain mukaiset renkaat ja ajovarusteina kypärä.

Kilpa-autoissa kilpa-auton varusteet 🙂

Grilli vuokrattavana

KokUA vuokraa grilliä. Hinta 50€/vrk ja viikonloppu 100€. Pitempiaikaiset vuokraukset sopimuksen mukaan. Kaasu veloitetaan erikseen. Tiedustelut ja varaukset p. 040 775 4524 tai 044 966 7106.

Lajit

Autosuunnistus

Autosuunnistus

Mäkiautot

Mäkiautot

Endurance

Endurance

Pienoisautoilu (RC-autot)

Pienoisautoilu (RC-autot)

Jokamiesluokka

Jokamiesluokka

Ralli

Ralli

Karting

Karting

Rallisprint

Rallisprint

Kokkolan urheiluautoilijoiden jäärata

Kerholla on jäärata käytössä Överbyn montuilla. Käyttömaksu kerhonjäseniltä 30€ / kausi, ei jäseniltä 20€ / kerta. Kertamaksun voi suorittaa KokUA:n jäsenelle jääradalla.

Avainta porttiin voi kysellä:

Jari Muhoselta: 040 0928 293
Jukka Pöyhöseltä:0400 862 959
Anssi Räikköseltä: 050 4638 422

Radan sijainti:

RC-autoilu

IMG_1140

RC-autoilu on ollut kovassa nosteessa viime vuodet Kokkolan alueella. Tällä hetkellä aktiivisia, sekä vähemmän aktiivisia harrastajia on kolmisen kymmentä alueellamme ja kasvaa vuosi vuodelta. Harrastajillamme on sähkömoottoreilla toimivat – pääasiassa 1:10 kokoiset autot, jotka ovat yhtä kilpailukykyisiä, kuin nitro käyttöiset autot. Akkutekniikan parannuttua, vauhtia riittää yllin kyllin ja ajoaikakin on kohtuullinen, ajotavasta riippuen. Sähkömoottoreiden ylivertaisuus on sen käyttöikä ja käytännössä huoltovapaus. Kerromme mielellämme lisää autoista ja tekniikasta ajovuoroilla!

Missä RC-autoilua voi harrastaa?

Tällä hetkellä yhdistylsellä on ulkorata Kokkolassa Pohjoisväylän vieressä, Halkokarin ABC:ta vastapäätä, tien toisella puolen. Ulkorataan on panostettu nyt parina vuotena ahkerasti ja rata alkaa nyt olemaan mukavassa kunnossa. Lisäksi talvikaudella ajamme Kokkolan Urheilutalolla sunnuntaisin, normaalisti klo 17 – 18.30

Ajokerrat ulkoratakaudella:

Aloitamme jälleen keväällä 2019, heti kun kelit sallivat.

Keskiviikkoisin klo. 18

Sunnuntaisin pääajovuoro klo. 17

Ajokerrat sisäratakaudella

7.10.2018 aloitamme Kokkolan Urheilutalon juoksuhallissa sisäratavuorot. Vuorot normaalisti sunnuntaisin klo. 17-18.30. Tarkemmat vuorot ja muutokset löydät meidän facebook-sivulta: www.facebook.com/groups/2314040705403305/

Poikkeukset, jolloin EI ajovuoroa:

 • 23.12.2018
 • 10.3.2019 (kissa näyttely)
 • 14.4.2019 (jenkkiauto näyttely)

Tarvitaanko oma auto?

Oma auto kannattaa hankkia, jotta harrastuksesta pääsee nauttimaan ja autoa pääsee säätämään mieleiseksi. Kerholla on myös käytössä viisi kappaletta Team Associated 2wd short-course autoja, joilla voi kokeilla ajamista. Kerhon autojen kokeilusta perimme 5€ maksun. Autoja on mukana ajokerroilla ja tapahtumissa. Meillä on myös käytössä Suomalainen LapSnapper ajanottojärjestelmä, johon voit lainata lähetintä 2€ / kerta.

Mitä hyvä perus auto maksaa?

Autoja on hyvin monenlaisia ja kuten arvata saattaa, myös monen hintaisia. Hyvän ensi auton saa jo noin 300-400€ hintaan! Tätä autoa voi myös parannella jatkossa, jos harrastus tuntuu omalta. Lisäksi merkki autoon saa jokaisen nippelin ja nappelin varaosana, joita ei markettiautoihin saa!

Kuka voi ajaa?

Oikeastaan kuka vain. Harrastajia on lähes vauvasta vaariin. Nuorimmat harrastajistamme ovat alle kouluikäisiä. Auton kulkua voi myös säätää siten, että ajaminen onnistuu nuorellakin iällä. Auton käsittelyyn totuttaessa, nopeutta voi taas lisätä säätämällä.

Ajovuorojen säännöt

Löydät tästä

Kuva kesältä 2018, jonka jälkeen hyppyrit matotettu

Vanhempaa kuvaa, ilman hyppyreitä

Rata on vielä rakennusvaiheessa, mutta täysin ajokelpoinen.

Seuraverkko tuki

Kokkolan Urheiluautoilijat on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea, jota käytetään lajin kehittämiseen vuoden 2018-19 aikana. Aiomme järjestää ohjattua toimintaa lapsille ja nuorille, sekä hankkia kokeiltavaksi muutamia RC-autoja.

Lisää aiheesta myöhempänä ajankohtana.

RC-kurssi

Kokkolan urheiluautoilijat ry järjestää etupäässä nuorille suunnattuja radio-ohjattavien RC-autojen kursseja Kokkolan Urheilutalolla sunnuntaisin. Tarkemmat ryhmät ja ajat alla.

Kurssin hinta on 30€ (3 x 2h opastettua ajoa ja autoon tutustumista.) Maksu ensinmäisellä kerralla, käteisellä.

Kurssilla käsitellään perusasioista aivan teknisimpiin yksityiskohtiin, kunkin tason ja tarpeen mukaan. Kurssimateriaalin saat sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Kerholla on viisi autoa käytössä, mutta jos sinulla on oma auto, niin aina parempi.

Kursseja on kaksi yhtäaikaa, alkeis- ja edistynytkurssi jo enemmän ajaneille kuljettajille.

Kurssia kohden mahtuu 10 osallistujaa, joilla ei ole omaa autoa.

Kurssien aikataulu:

Ryhmä 1. 17.2. 24.2 ja 3.3.
Ryhmä 2. 17.3. 31.3. ja 7.4.
Ryhmä 3. 21.4. 28.4. ja 5.5.Mikäli et halua ilmoittautua vielä kurssille, niin tervetuloa katselemaan tunnelmaa muuten vain.

Tervetuloa tutustumaan lajiin!

Facebook-ryhmämme, josta voi kysellä vinkkejä ja apuja: www.facebook.com/groups/2314040705403305/

Instagram tilimme: https://www.instagram.com/kokkolan.rc.kerho/

Yhteystiedot alta löydät myös puh. nro. ja sähköpostiosoitteen.

Historia

 • 1950-60

  1950-luvun loppu ja 1960-luvun alkupuolisko olivat vilkasta aikaa autourheilussa Keski-Pohjanmaalla. Kaustinen oli siihen aikaan hyvin edustettuna sekä hyvien kuskiensa ansiosta, että myös jäärata-ajojen järjestäjänä. Siellä heräsi myös ajatus oman autourheiluseuran perustamisesta, joka toimisi kilpailujen järjestäjänä, hoitaisi kilpailuanomukset, huolehtisi yhteydenpidosta AKK:hon ym. ja ennenkaikkea keräisi nuoret järjestetyn autourheilun piiriin.

 • Yhdistyksen perustaminen

  10.10.1961 näkikin sitten Keski-Pohjanmaan Urheiluautoilijat päivänvalon. Silloin Aarne Varila, Erkki Harju, Kauko Luomala, Lauri Ojala, Leo Puumala ja Karl Dahlbacka perustivat yllämainitun yhdistyksen, liittyivät siihen jäseniksi sekä hyväksyivät sille säännöt. Puheenjohtajaksi valittiin Aarne Varila. Kaikki jäsenet Kalle Dahlbackaa lukuunottamatta olivat kaustiselta. Kalle oli alaveteliläinen.

 • Jäärata-ajojen kulta-aikaa

  Seuratoiminta oli heti alussa vilkasta ja raha-asiat hyvällä mallilla. Kansaa oli runsaasti Tastulanjärven jäärata-ajoissa ja kilpailut kovia. Seutumme parhaista kuskeista noilta ajoilta mainittakoon Aarne Varila(saab), Kauko Luomala (Ifa F 9), Kalle Dahlbacka (Citroen ID), Rauno Vihanta (Mini), Jens Rydbäck (Isabella?). Myös seuran ensimmäinen sihteeri Erkki Harju oli kova nimi jäärata-ajoista puhuttaessa.

 • 70-luku ja nimen vaihdos

  Vuosien kuluessa toiminta kehittyi ja jäsenmäärä kasvoi ja myöskin kokkolalainen autourheilua harrastava kansa liittyi tähän seuraan. Ninnpä toiminta olikin jo 70-luvun puolessavälissä siirtynyt suurimmaksi osaksi Kokkolaan. Seuran nimi päätettiinkin muuttaa Kokkolan Urheiluautoilijat ry, Kok UA:ksi, ja kotipaikaksi Kokkola. Seuralla on näiden 21 vuoden aikana ollut monta vetäjää (johtokunnan puh.joht.). Heistä nimekkäimpinä autourheilun parista mainittakoon Aarne Varila, "Janne" Nystedt, "Kalle" Dahlbacka, "Mara" Kankkonen, "Stigu" Gussander. 1978 ajettiin Kokkolassa jäärataa ryhmäautoilla. Samana vuonna oli ensimmäiset ns. tonni-luokan kilpailut jäällä sekä Hopeakivenlahdella maastomontulla.

 • 80-luku ja jäärata SM-kilpailut

  Kisoja ajeltiin myös Vetelissä Puusaaren montulla. Kilpailutoiminta pyöri vilkkaana ja st-ajojakin kokeiltiin. 1983 ajettiin jäärata SM Kokkolassa ryhmäautoilla Esa Weckströmin toimiessa kilpailujohtajana. Ensimmäista rallia anottiin seuralle jo 1980, ja se ajettiin SM-osakilpailuna nimellä 1 Venetsia-ralli. Nimi johtaa Kokklan rannikkoseudulla vietettäviin "venetsialaisiin" eli huvilakauden päättäjäisjuhliin. Ajankohta on elokuun viimeinen viikonloppu.

 • Kemora ja oma rata

  Omaa rataa alettiin puuhata. Rata rakennettiin Hopeakivenlahden rannalle ja sai nimen Silverstone. Radantarkastus päivä oli 24.8.1983. Asfalttirata Kemora oli alueellemme suuri ponnistus ja seuramme oli alusta alkaen hommassa mukana.

 • 90-luku ja rallitoiminta

  Rallia Kokkolassa ajettiin jälleen -87 ja -89 Kokkola Rallin merkeissä hotelli vaakunan toimiessa kilpailukeskuksena. Naisten SM sekä F cup osakilpailu päräytettiin 21.1.1995 Rallin nimenä oli silloin I Sokos Hotels ralli. 1996 ajettiin II ralli pienoisrallina ja 1997 vuorossa III Sokos Hotels SM-ralli, jossa oli yhdeksän EK:ta ja tiestö osin vanhaa ja tuttua, ja osaksi täysin uutta.

  Arvokilpailujen sarja jatkuu IV Sokos Hotels-rallilla, tällä kertaa Nuorten ja Naisten SM-osakilpailuna 27.2.1999.

Jäsenyys

Oletko kiinnostunut autourheilusta?

Kokkolan Urheiluautoilijat tarjoaa hyviä jäsenetuja ja monipuolista toimintaa autourheilun ympärillä. Tervetuloa joukkoomme kilpailijaksi, toimitsijaksi tai muuten aktiiviksi yhdistystoimintaan! Jäsenenämme olet myös etuoikeutetussa asemassa valittaessa halukkaita toimitsijoita erilaisiin tehtäviin esimerkiksi tammikuussa Arctic Lapland Rallyyn ja elokuussa Neste Oli Rally Finlandiin (Ajanotto). Pidämme maanantaisin kerhoiltaa klo 18-20, tule mukaan ja kysy lisää! (Vidnäsinkatu 2, hsto 100)

Jäsenenä voit myös osallistua seuraaviin:

Kilpaileminen eri autourheilulajeissa

 • Jokamiesluokka (JM)
 • Ralli (R)
 • Rallisprint (RS)
 • Endurance (EN)
 • Drifting (DR)
 • Karting (KR)
 • Pienoisautot
 • RC-autot (RC)
 • Mäkiautot
 • Autosuunnistus (AS)

Toiminta toimitsijatehtävissä

 • Kilpailunjohtaja
 • Kilpailun sihteeri
 • Ajanotto (mm. Neste Oil Rally Finland / WRC)
 • Ratatuomarien päällikkö
 • Ratatuomari
 • Sihteeri
 • Katsastuspäällikö tai katsastaja
 • Järjestyksenvalvoja
 • Muu nimetty toimitsija
 • Jokapaikanhöylä (most Wanted) 😀

Mukanaolo kiinnostavassa seurassa

 • Kerho- ja saunaillat
 • Toimitsija-/kilpailureissut
 • Jäsentenväliset kilpailut
 • Koulutustapahtumat
 • AKK:n järjestämä koulutus
 • Kerhoillat, pikkujoulut jne…

Jäsenedut ja liittyminen

 • Jäsenmaksu on aikuisilta 30€ / vuosi.

  Nuoret (alle 16v) 5€ / vuosi. (Aikuiseksi luetaan henkilö, joka täyttää kyseisenä vuonna 16.)

 • – Jäsenyys yhdessä Suomen vanhimmista autourheiluseuroista. Kokkolan Urheiluautoilijat ry on perustettu syksyllä 1961.  Tätä vanhempia seuroja Suomessa on vain 11 kappaletta.

  – Mahdollisuus hankkia kilpailija- ja/tai toimitsijalisenssi
    (sisältävät vakuutuksen, päätomitsijalisenssillä vapaa pääsy seuraamaan kaikkia AKK:n alaisuudessa järjestettäviä autourheilukilpailuja Suomessa)

  – Seuralehti AKK SPORT

  – Oikeus seuran ylläpitämän jääradan käyttöön talvella, muuna aikana mahdollisuus osallistua seuran järjestämiin erilaisiin harjoittelutapahtumiin/-mahdollisuuksiin esim. Kemoralla.

 • Täytä alla oleva kaavake ja lähetämme sinulle postitse tilisiirron. Saat myöhemmin AKK:lta jäsennumeron ja tiedot kuinka liittyä esim. KITI palveluun.KITI- järjestelmää ja seuramme jäsenrekisteriä koskevan tietosuojaselosteen löydät AKK:n sivuilta."


Hyväksyn ehdot

Ilmaantuiko vielä muuta kysyttävää?

Laita meille sähköpostia asiasta tai soita. Yhteystiedoista löydät kunkin hallituksen jäsenen puhelinnumeron, sekä sähköpostin.

Alla olevalla lomakkeella voit myös lähettää meille palautetta tai viestiä.

Yhteystiedot

Anssi Räikkönen
044 9667 106
anssi.raikkonen@luukku.com

Puheenjohtaja

Anssi Räikkönen
044 9667 106
anssi.raikkonen@luukku.com
Riku Rahkonen
050 351 6193
riku.rahkonen@hotmail.com

Hallituksen jäsen (Mäkiautot)

Riku Rahkonen
050 351 6193
riku.rahkonen@hotmail.com
Jari Muhonen
0400 928 293
jakari.muhonen@gmail.com

Hallituksen jäsen

Jari Muhonen
0400 928 293
jakari.muhonen@gmail.com
Dani Luostari
040 0799 218

Hallituksen jäsen (Karting)

Dani Luostari
040 0799 218
Ilkka Jylhä
0400 168 438

ilkkaolavijylha@gmail.com

Hallituksen jäsen

Ilkka Jylhä
0400 168 438
ilkkaolavijylha@gmail.com
Keijo Wallin
040 765 4121

massikka165s@gmail.com

Hallituksen jäsen

Keijo Wallin
040 765 4121
massikka165s@gmail.com
Mia Kentala

040 0993 502

Sihteeri

Mia Kentala
040 0993 502
Tanu Jänkä
040 840 0879
tanu.janka@hotmail.com
rckokua@gmail.com

Hallituksen jäsen (RC-autoilu)

Tanu Jänkä
040 840 0879
tanu.janka@hotmail.com rckokua@gmail.com
Joonas Varila
040 7780 016

joonas.varila@luukku.com

Hallituksen varajäsen

Joonas Varila
040 7780 016
joonas.varila@luukku.com
Timo Viitala
0400 666 900
timo@acusys.fi

Rahastonhoitaja

Timo Viitala
0400 666 900
timo@acusys.fi
Paulus Niemonen
040 5480 661
p.niemonen@gmail.com

Hallituksen jäsen (RC-autoilu)

Paulus Niemonen
040 5480 661
p.niemonen@gmail.com
Jyrki Lampela
040 7754 524
jyrki.lampela@bhmontage.fi

Hallituksen varajäsen

Jyrki Lampela
040 7754 524
jyrki.lampela@bhmontage.fi
Heikki Tikka
044 536 5995
tiedotus@kokua.fi

Jäsenrekisteri

Heikki Tikka
044 536 5995
tiedotus@kokua.fi
Timo Viitala
0400 666 900
timo@acusys.fi

Sosiaalinenmedia

Timo Viitala
0400 666 900
timo@acusys.fi
Tanu Jänkä
040 840 0879
tanu.janka@hotmail.com

Verkkosivut ja sosiaalinenmedia

Tanu Jänkä
040 840 0879
tanu.janka@hotmail.com